5 Suits quotes voor elke (kantoor)situatie

man en vrouw in suits

Donna knows best

Suits is niet alleen ideaal om je regenachtige weekend weg te Netflixen, het bezorgt je ook een kick ass dosis inspiratie om je werkleven – of gewoon je leven – wat meer te rocken. Daarom: de beste onliners van je favo Suits personages, en wat we van ze kunnen leren.

#1 Celebrate!

via GIPHY

Soms doe je iets gewoon wáánzinnig goed. Doe een vreugdedansje. Own je succes. Laat de wereld weten dat je blij bent met het resultaat. Te vaak nog zie ik mensen (okay, vaker vrouwen) die hun successen wegmoffelen, bagatelliseren. “Oh dat stelde niets voor hoor…” Ja, wel dus! Als jij je eigen successen al niet belangrijk lijkt te vinden, hoe gaat de rest van de wereld (je baas, je collega’s, je concurrenten) jou en wat je allemaal kunt op waarde schatten? Precies, nooit. En je bent echt niet gelijk een arrogante kwal door her en der wat op te scheppen, kijk naar Donna.

Lees ook: zo ben je minder bescheiden.

#2 Sorry zeggen

via GIPHY

I’m so sorry…”en dat van Harvey! Maar het mag, sorry zeggen. Je fouten toegeven. Je hoeft niet altijd alles goed te doen, en het beste wat je kunt doen na een fout is simpelweg je excuses aanbieden. Niets zo bloedirritant als een “ja maar” en uitleg waarom je iets fout hebt gedaan, terwijl je het stiekem probeert recht te praten. Geen smoesjes, alleen excuses. Als Harvey het kan, kun jij ’t ook.

#3 I just want to say thanks

via GIPHY

Om nog even in de softe hoek te blijven: wees dankbaar. Het kost zo weinig moeite, maar levert zóveel op. Je collega die je waarschuwt voor een veelgemaakte fout – schiet niet gelijk in de verdediging omdat je denkt dat jij die fout nooit had gemaakt, bedank die collega voor zijn hulpvaardigheid. Maar ook je baas of manager die tijd investeert in jouw coaching of voortgangsgesprekken. Ze stoppen tijd in jóu, om jou te laten ontwikkelen, jou beter in je werk te maken. Daar mag best een bedankje van af.

Nog 5 tips om te shinen bij je baas.

#4  Genoeg is genoeg

via GIPHY

Wanneer is de laatste keer dat jij je grenzen hebt aangegeven? Gezegd dat het zo wel even genoeg is? Niet voor iedereen even makkelijk, maar echt hard nodig. Anders krijg je net zoveel stoom uit je oren als Jessica hier, vergezeld van een tekst met net iets meer @%^&* @(&@. Want als je maar lief ja en amen tegen alles blijft zeggen, loopt het van binnen steeds hoger op. Totdat je een keer ontploft. Geef dus gewoon af en toe aan: dit is genoeg voor mij.

#5 Je kunt het wél

via GIPHY

Zelf denk je al vaak genoeg dat je iets niet kunt (hallo imposter syndrome), maar het is niet aan anderen om te denken dat je iets niet kunt. En dan is een parmantig: “You think I can’t handle it?” helemaal op zijn plaats. Inclusief kick ass laten zien dat je het beter dan wie dan ook kunt, natuurlijk. Ikzelf word altijd een beetje recalcitrant als mensen denken dat ik iets niet kan (nóg een reden om het wel te doen), maar ook als jij iemand bent die niet zo kinderachtig is: hoe fijn is het om mensen hun ongelijk te bewijzen? Preciessss!

Dit artikel verscheen eerder op Business & Bubbles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *