12 maart 2018

15 redenen om met een business coach te werken 

Ben jij een ambitieuze ondernemer? Misschien ben je net begonnen met je business, ben je juist al hard aan de weg aan het timmeren of heb je een al gevestigd bedrijf. Hoe dan ook, jij wil je onderneming naar grotere hoogtes tillen. Maar hoe? Door aan de slag te gaan met een business coach! 

In de wildwaterbaan die ondernemen heet, kun je soms wel wat hulp gebruiken. Niet omdat het niet gaat – juist omdat het altijd nóg beter kan gaan. En dat is precies wat een business coach doet: samen met jou je bedrijf nog beter maken.  

Er zijn heel wat business problemen en hobbels in het ondernemerschap waaraan je kunt werken met een business coach. Wij zetten er vijftien voor je op een rijtje. 

1. Je hebt wat extra motivatie nodig

Zit je er even doorheen? Zie je door de bomen het bos niet meer of zijn er alleen maar beren op de weg? Business coach Steffy sleept je er doorheen! Met de kijk van een buitenstaander blijken de meeste obstakels kleiner dan ze zijn, en met Steffy’s professionele blik zijn de oplossingen binnen handbereik. Na een sessie met haar ontvang je een actieplan, vol concrete stappen die je kunt nemen om jezelf weer op de rit te krijgen. Door het continue contact zorg je ervoor dat je die stappen ook echt gaat zetten.  

2. Je wilt je omzet verhogen

Je bedrijf is al lekker op weg, maar je omzet is nog niet om over naar huis te schrijven. Of misschien al wel, maar zoals het een ondernemer betaamt, weet je dat het beter kan! De stevige brainstormsessies met Steffy geven een schat aan nieuwe inzichten om mee aan de slag te gaan.  

3. Je bent vastgelopen en weet niet hoe je eruit moet komen

Hier hebben we allemaal wel eens last van. Waar wil je heen? Hoe blijf je vernieuwen? Hoe blijf je van je bedrijf houden als je even niet meer weet hoe je verder moet? Ga om de tafel zitten met iemand die een frisse blik heeft. Die out of the box kan denken. Een business coach trekt je uit de sleur en zet je met beide benen op de grond – met genoeg nieuwe ideeën om weer vrolijk naar de horizon te kijken. 

4. Je voelt je overweldigd door wat er komt kijken bij het managen van je business

Wanneer was de laatste keer dat jij een heel weekend vrij had? Sure, je bedrijf doet het fantastisch en je omzet is torenhoog. Maar hoe combineer je dat met een gezond privéleven? Als ervaringsdeskundige kan Steffy je goed over adviseren over het houden van balans. Denk aan aanbevelingen op het gebied van: 

 • Mindfulness 
 • Timemanagement 
 • Je bedrijf herstructureren en delegeren 
 • Je dagelijkse taken 

5. Je hebt iemand nodig die je eraan herinnert je aan je doelen te houden

Accountability. Een heel belangrijk woord! Soms kun je nog zulke mooie plannen voor jezelf opschrijven, maar is je eraan houden een heel ander verhaal. Een business coach stelt samen met jou doelen op, maar helpt je ook om deze echt te behalen. 

Je zou dit samen met een vriend, familielid of collega kunnen doen. Maar een business coach is een professional, die weet wanneer ze even hard moet zijn om je bij de les te houden. Dit zonder de relatie te beschadigen. 

6. Je wilt jezelf en je bedrijf verbeteren

Het kan altijd beter! Een business coach weet dat als geen ander. Tevreden met hoe het gaat maar op zoek naar verbeterpunten? Wil je weten hoe je nog meer kan uitblinken in je vak? Hoe je marktleider kunt worden? Seek no more. Een business coach helpt je verder. 

7. Je wilt je eigen bedrijf opstarten maar je weet niet waar te beginnen

Je hebt een briljant idee waarmee je het helemaal gaat maken. Je ziet het al voor je: unieke trainingen, een advocatenkantoor, feesten organiseren, apps ontwikkelen of iets heel anders. Hoe dan ook, met de visie zit het wel snor. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? Steffy heeft kaas gegeten van ondernemen en kan je haarfijn uitleggen welke stappen je moet zetten om je droom waar te maken. 

8. Je wilt een eigen bedrijf starten naast je baan

Hoe zit het eigenlijk als je naast je baan in loondienst een bedrijf op wilt starten? Of naast je huidige bedrijf? Een business coach weet waar je allemaal rekening mee moet houden, denkt aan wat jij was vergeten en ondersteunt je in dit spannende proces. 

9. Je wil een businessplan schrijven dat SMART is

Het idee is er, je doelen zijn er, maar hoe verfijn je je business plan? Wil je een business plan schrijven dat je écht gaat helpen, dan dien je ervoor te zorgen dat het SMART is: 

 • Specifiek – staan er duidelijke omschrijvingen in van je doelstellingen? 
 • Meetbaar – hoe ga je meten dat je doelstellingen zijn bereikt? 
 • Actiegericht – zijn er concrete stappen omschreven die je kunt nemen? 
 • Realistisch – zijn deze doelen echt haalbaar? 
 • Tijdsgebonden – wanneer wil je deze doelen idealiter behaald hebben? 

Steffy heeft jarenlange ervaring in het schrijven van businessplannen en weet precies waar ze aan moeten voldoen om jou ook echt verder te helpen. 

10. Je weet even niet meer hoe je je rol als CEO moet vormgeven

Als CEO van een bedrijf moet je een alleskunner zijn. Merk jij dat je taken oppakt die eigenlijk door je werknemers gedaan kunnen worden – jij hebt al zo veel aan je hoofd – of dat je zo ontzettend druk bent en niet zo goed weet hoe je moet delegeren? De coaching sessies met Steffy helpen je om je rol beter vorm te geven. Je kunt je bedrijfsstructuur zo inrichten dat de taken die echt alleen door jou gedaan kunnen worden alle ruimte krijgen. 

11. Je mist een heldere visie of strategie

Je had een mooi idee toen je met je bedrijf startte, maar wat is precies je visie? Hoe kom je bij de doelen die in je buisiness plan staan? Een business coach schudt je wakker: waar gaan we heen en hoe komen we daar? Steffy helpt je met het concreet opschrijven van je doelen, je pad daar naartoe en jouw verantwoordelijkheid daarin als CEO. 

12. Je hebt een visie of strategie maar wil deze aanscherpen 

Wat werkt er beter om je strategie of visie aan te scherpen dan brainstormen met iemand met een frisse blik én bakken vol ervaring in het vak? Juist, weinig.  

13. Het doel van je business verandert met de dag

Ben je nogal wiebelig over welke kant je precies op wil met je bedrijf? Ga eens met Steffy zitten. Samen met haar kom je eruit wat nu eigenlijk je doelstelling is – en hoe je daar komt. 

14. Je bedrijf mist aanpassingsvermogen in een veranderende markt

Je bedrijf steeds relevant houden in een veranderende markt is moeilijk. Je zult soms moeilijke keuzes moeten maken en je darlings moeten killen om wendbaar te blijven als bedrijf. De kans ligt echter op de loer dat je blijft vasthouden aan je oorspronkelijke ideeën – niet zo gek, het zijn je baby’s!  

Met een business coach ga je op zoek naar hoe het zit. Wat er niet meer werkt, wat nog wel en waar grote kansen liggen. Zo’n steuntje in de rug is heel waardevol. Vanuit daar kunnen jullie namelijk een nieuw toekomstplan vormgeven en dit ook daadwerkelijk waar gaan maken.  

15. Je wilt nieuwe vaardigheden leren

Hoe zit het met je kwaliteiten op het gebied van: 

 • Leiderschap? 
 • Onderhandeling? 
 • Finance? 
 • Tech? 
 • Marketing? 

Als het goed is, weet je zelf wat je sterke en zwakke punten zijn (en zo nee, ook daar kan een gesprek met een business coach je verder in helpen). Een business coach adviseert je waar je je nog verder in kunt ontwikkelen en hoe dat te doen. 

Nog meer redenen om met een business coach te werken?

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om met een business coach te werken. Deze 15 geven slechts een ideetje van wat er allemaal mogelijk is. Wil jij aan één van bovenstaande problemen met een business coach? Of heb je nog een heel andere business probleem? Lees meer over Steffy en Business Coaching