13 april 2018

Ga voor zakelijke groei met een business coach

Het gaat okay met je bedrijf. Maar jij bent een ambitieuze ondernemer, en je weet dat het altijd beter kan. Zakelijke groei is van levensbelang voor élk bedrijf. Je werkt hard en gedisciplineerd en dat werpt zijn vruchten af. Maar er is meer – je kunt voor meer gaan zónder harder te hoeven werken. Sterker nog, er bestaat een toekomst waarin je meer ontspannen kunt werken en toch zakelijk groeit. 

Wanneer je aan de slag gaat met een business coach, verzeker je jezelf van zakelijke groei. Waarom? Omdat je met een expert op zoek gaat naar precies díe stappen die je moet zetten om je bedrijf naar ongekende hoogtes te laten groeien. En en passant werk je ook nog eens aan jezelf.  

Til je bedrijf naar grotere hoogte 

Hoe werkt zakelijke groei door een business coach? Het is moeilijk te verwachten dat je bedrijf groeit als jij als CEO niet groeit. Jouw beslissingen bepalen namelijk de koers van het bedrijf, en als jij je laat tegenhouden door bepaalde patronen, laat leiden door verkeerde overtuigingen of blijft hangen in gewoontes, dan komt er nooit wat van die grote droom. 

Een business coach vraagt in de eerste plaats naar wat die grote droom nu precies is. Misschien doet ze er zelfs nog een schepje bovenop. Kan de droom nog groter? Kan die gewenste omzet verdubbeld? Die naamsbekendheid nog weidser? Kan het aantal klanten dat je in de ideale situatie voor je ziet nog een flink stuk omhoog? Dat is pas zakelijke groei! 

Daarna gaan jullie flink brainstormen om deze plannen concreet te maken. De volgende vragen kunnen aan bod komen: 

  • Hoe kun je werken aan je angst om te falen? 
  • Hoe maak je je werknemers meer betrokken bij de zaak? 
  • Hoe blijf je zelf gemotiveerd?  
  • Hoe kun je je taken delegeren zodat jouw tijd niet wordt opgeslokt door dagelijkse zaken? 
  • Hoe creëer je meer rust en overzicht voor jezelf? 
  • Waar kun je inspiratie vandaan halen? 
  • Waar liggen jouw grenzen en kun je deze verleggen? 

Zakelijke groei met ondersteuning van een business coach 

Als je zakelijk wil groeien, dan heb je ondersteuning nodig. Het leven als ondernemer en CEO is zeker niet eenzaam, maar er is wel veel dat je in je eentje moet doen. Beslissingen maken, ook als ze moeilijk zijn, jezelf en anderen pushen, werken aan je eigen groei, die van je bedrijf en de groei van je mensen, en nog zo veel meer. 

Een business coach ziet jou dan ook als de expert van je eigen zaak. Jíj bent degene die het meest weet van jouw situatie, jij weet wat je visie is en waar je struikelpunten zitten. Daarom zal ze je helpen om vanuit je eigen kracht vorm te geven aan je dromen. De zakelijke groei komt dus vanuit jezelf; je business coach is hier een ondersteuning en inspirator in. En dat is precies wat jou en je bedrijf nog verder zal doen groeien. 

Benieuwd hoe je je bedrijf en jijzelf als ondernemer kan laten groeien? Lees meer over het GROW traject

Steffy Roos du Maine Business Coaching voor zakelijke groei 

Wil jij een coach die je enkel een spiegel voorhoudt? Of een coach die overloopt van de ideeën, een business coach die met je meedenkt en een die zelf ervaring heeft in het bouwen aan een miljoenenbedrijf?  

Als de tweede optie je aanspreekt, ben je hier aan het juiste adres. Steffy is een door de wol geverfde ondernemer met een enorme bak aan ambitie en creativiteit, die samen met jou voor het hoogst haalbare van jouw bedrijf gaat. 

Wil jij zo snel mogelijk resultaten behalen? Dan is het BOOST traject wat voor jou.

Business coaching voor jouw bedrijf 

Business coaching is er voor zowel startende ondernemers met een flinke dosis ambitie, als de gevestigde ondernemer die van zijn of haar ‘prima lopende bedrijf’ en top-onderneming wil maken. Weten wat dit zes maanden durende traject allemaal behelst en betekent voor jouw zakelijke groei? Neem dan snel contact op voor een kennismakingsgesprek! 

Het START coachingstraject is speciaal voor ambitieuze, startende ondernemers. Lees hier wat het voor je kan betekenen.