12 februari 2018

Over Steffy

Wie ben ik in cijfers & feiten?

Ondernemer

 • Mijn juridisch bedrijf draaide voor mijn 30ste al een miljoenen omzet
 • Ik heb nu 3 succesvolle bedrijven met 50 medewerkers
 • Zonder gouden paplepel: opgegroeid in een achterstandswijk bij een bijstandsmoeder
 • Snelle en duurzame groei: van 5 naar 50 medewerkers in 5 jaar tijd
 • Verkozen in de Viva 400 en TNW 100 (één van de 100 meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers in Nederland)

Spreker

 • Finalist Europees Kampioenschap Debatteren
 • Voorzitter van de Nationale Jeugdraad met speeches voor de Tweede Kamer, tv, radio, scholen en organisaties
 • Presentatrice Amsterdam International Fashion Week

Schrijfster

 • Mijn boek Van outsider tot Oud-Zuider (handboek om de sociale ladder te beklimmen) verscheen bij Prometheus
 • Als party girl voor Jort Kelder deed ik verslag van alles exclusieve feestjes in Amsterdam
 • Voor Business & Bubbles schrijf ik over werk, carrière, geluk en gezondheid

Er is meer dan alleen werk-werk-werk

Soms krijg ik verblufte blikken als ik vertel over mijn bedrijven. “Goh, jij bent vast alléén maar aan het werk!” Nee, dat is dus niet waar. Ik vind vrijheid enorm belangrijk. Mijn bucket-list vink ik met net zoveel liefde en inzet af als mijn to-do-list. Iedereen die mij volgt op Instagram denkt juist dat ik alleen maar op reis ben. Reizen is voor mij enorm ontspannend en dat doe ik dan ook zo vaak mogelijk. Backpacken door Australië en Thailand, citytrips naar Milaan of New York, en een totaal andere wereld op Burning Man en AfrikaBurn: ik vind het allemaal even heerlijk en inspirerend.

Maar ook tijdens gewone werkweken in Amsterdam zorg ik voor genoeg vrije tijd. Minstens drie keer per week doe ik aan yoga, ik houd van gezelligheid met vrienden, ga graag naar feestjes, concerten en het theater, leer over kunst via The Young Collectors Circle en over opera en ballet via The Young Patrons Circle. Ik geniet dus enorm van het leven, en niet alleen van mijn werk!

Dat wil ik ook voor jou: een balans tussen je werk en je persoonlijke leven, je ambities en je ontspanning. Want je to-do-lijst mag nooit belangrijker zijn dan je bucket-list.

Waarom ben ik business coach?

Toen ik 5 jaar geleden JBL&G over kocht van mijn moeder, was het een kleine speler in de markt. Naast mijn moeder werkten er 4 freelancers voor het bedrijf. Nadat ik het roer overnam gaf ze me de volledige vrijheid om te doen wat ik wilde. Mijn droom? De grootste worden en de beste blijven in ons vakgebied! En we zijn hard op weg, inmiddels zijn we nummer 2 in de markt.

In 5 jaar groeide het kantoor van 5 naar 50 medewerkers en de omzet groeide mee van een ton naar zo’n 3 miljoen. Pas halverwege deze groeispurt kreeg ik door: hé, ik ben best wel goed in ondernemen! Ik verslond boeken, online cursussen, praatte met andere ondernemers… Ik had een enorme drive om te slagen als ondernemer, omdat ik het zo leuk vind dat ik nooit meer iets anders zou willen doen.

Gedurende mijn avontuur heb ik zoveel kennis opgedaan, dat ik merkte dat ik andere ondernemers heel goed kon helpen bij het realiseren van hun eigen dromen. Nog belangrijker: ik vond het ontzettend leuk om te doen! Daar gaat zoveel energie door stromen, dat is haast onbeschrijfelijk. Vanuit die ervaring ontstond het idee voor een nieuwe onderneming: business coaching. Ondernemers helpen hun bedrijf succesvol te laten groeien.

Wanneer moet je mij hebben?

Als je wilt groeien met je bedrijf, klaar bent om te knallen en wilt doorbreken naar jouw volgende niveau.

Ik houd niet van middelmatigheid, dus als je het op zich wel okay vindt gaan nu en niet per se wilt groeien, ben je bij mij niet aan het goede adres. Mijn aanpak werkt ook niet bij mensen die alleen maar klagen en zichzelf het slachtoffer voelen van alles dat om hen heen gebeurt, zonder zelf stappen te willen maken. Ik werk alleen met ambitieuze en gemotiveerde ondernemers en teams die er écht voor willen gaan. Ook ík investeer in het succes van elke klant, dus is het belangrijk dat we vanaf het begin weten wat we aan elkaar hebben. Ik wil samen met jou je business-dromen écht waar gaan maken, en je niet alleen maar laten dromen.

Met mijn eigen methode, een combinatie van het echte coachen en meer adviseren en samen brainstormen, gaan we jouw dromen in kaart brengen. Om ze daarna stap voor stap te realiseren.